Hlavní obsah

Provoz tramvají v Praze od čtvrtka zkomplikují dvě opravy

– Praha
Novinky, jas

V Praze nebudou od čtvrtka jezdit tramvaje na dvou vytížených tratích. Obousměrná výluka čeká až do 4. srpna úsek mezi Palackého náměstím a Výtoní a do 2. srpna mezi zastávkami Náměstí Míru a Kooh-i-noor.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Tramvaj v Praze

Článek

Na nábřeží bude dopravní podnik měnit koleje. „Akce je neodkladná a musí se provést letos do konce prázdnin, stejně jako návazná etapa na Palackého mostě (po této výluce bude v místě následovat druhá fáze). Stav kolejové konstrukce neumožňuje ani v jednom případě vyčkat do příštích letních prázdnin,” citovala ČTK mluvčí dopravního podniku Anetu Řehkovou, která načasování výluky zdůvodňuje slabším provozem a prázdninovým jízdním řádem, během něhož některé linky nejezdí.

Foto: Mapy.cz

Část linek bude vedena přes Albertov, další jsou vedeny po jiných trasách, případně nahrazeny jinými spoji.

Změny tras tramvajových linek
Linky číslo 2, 3 a 92 jsou v úseku Moráň – Výtoň odkloněny přes zastávky Botanická zahrada a Albertov.
Linka číslo 7 je zrušena (v úseku Radlická – Anděl je nahrazena linkou číslo 15, v úseku Albertov – Černokostelecká linkou číslo 24).
Linka číslo 15 je ve směru z centra ze zastávky Anděl (v Plzeňské ulici) odkloněna přes zastávky Křížová a Laurová do zastávky Radlická, kde je ukončena.
Linka číslo 17 je v úseku Národní divadlo – Výtoň odkloněna přes zastávky Národní třída, Karlovo náměstí, Botanická zahrada a Albertov.
Linka číslo 24 je provozována celodenně, včetně víkendů: v pracovní dny přibližně od 6.00 hodin do 20.00 hodin je prodloužena do trasy Březiněveská/Kobylisy – Bílá labuť – Kubánské náměstí – Strašnická – Černokostelecká; v ostatních obdobích je vedena pouze v trase Bílá labuť – Černokostelecká.
zdroj: DPP

Vedle toho bude od čtvrtka do pátku 2. srpna zastaven provoz tramvají z Vinohrad do Vršovic přes Francouzskou ulici, kde se bude opravovat plynovod.

Provoz ze stanice I. P. Pavlova do Vršovic tak bude veden přes Bělehradskou a Nádraží Vršovice.

Foto: Mapy.cz

Mezi zastávkami Náměstí Míru a Kooh-i-noor bude zavedena náhradní autobusová doprava X22 a noční linka X97.

Změny tras tramvajových linek
Linka číslo 6 je ve směru od Palmovky ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna přes zastávky Náměstí Míru, Vinohradská vodárna a Flora do obratiště Olšanské hřbitovy.
Linka číslo 13 je ve směru od Černokostelecké ze zastávky I. P. Pavlova odkloněna do obratiště Zvonařka.
Linky číslo 22, 97 a 99 jsou v úseku I. P. Pavlova – Koh-i-noor odkloněny přes zastávky Bruselská, Otakarova a Nádraží Vršovice.
zdroj: DPP

Pro cestující budou kvůli oběma omezením provozu k dispozici informátoři dopravního podniku.

Vedle obou krátkodobých oprav bude od čtvrtka až do 26. srpna přerušen tramvajový provoz mezi zastávkami Nádraží Strašnice – Nádraží Hostivař, neboť kvůli stavbě železničního koridoru bude neprůjezdný podjezd mezi Průběžnou a Švehlovou. Dopravu zajistí autobusy. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám