Hlavní obsah

Nebezpečí požárů hrozí v celé republice, varují meteorologové

Praha

V příštích dnech bude v Česku teplo a sucho jen s minimem srážek. Meteorologové proto rozšířili výstrahu před nebezpečím požárů na celé území republiky. Platí od čtvrtečních 11 hodin až do odvolání, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„V příštích dnech bude počasí ve střední Evropě převážně ovlivňovat oblast vyššího tlaku vzduchu. Na území ČR tak bude počasí beze srážek nebo jen lokálně slabé srážky (později v sobotu a v neděli). V jeho důsledku se bude nebezpečí vzniku požárů územně rozšiřovat a zvyšovat,“ uvedli meteorologové.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha ČHMÚ před předpokládaným nebezpečím požáru.

Výstraha od čtvrtečních 11 hodin až do odvolání platí pro Prahu, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Olomoucký, Moravskoslezský a část Středočeského kraje.

Pro Jihočeský, Jihomoravský, Zlínský kraj, Vysočinu a část Středočeského kraje platí výstraha od pátečních 10 hodin až do odvolání.

„V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ uvedli meteorologové. Doporučují nerozdělávat oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Lidé by měli také úsporně hospodařit s vodou a řídit se místními vyhláškami a zákazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám