Hlavní obsah

Vedro a sucho zvyšují riziko požárů. Praha zakázala od neděle rozdělávání ohně

Meteorologové varují před rizikem požárů. Výstraha platí v neděli od 10 hodin dopoledne do odvolání a týká se celého území České republiky. Praha od neděle vydala zákaz rozdělávání ohně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Lidé by neměli rozdělávat oheň v přírodě, nevypalovat trávu, neměli by odhazovat cigaretové nedopalky na zem a také by neměli používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

V souvislosti s výstrahou vydal pražský magistrát na neděli zákaz rozdělávání ohně v lesích, parcích či zahradách. Zákaz se vztahuje i na kouření a pyrotechniku. Podrobnosti lze najít na webu magistrátu zde.

Také ve Středočeském kraji je na rizikových místech zakázáno rozdělávat oheň, týká se například lesů, polí či stohů slámy a sena, informoval za středočeské hasiče Ladislav Holomčík

Kromě výstrahy před rizikem požárů je v platnosti také výstraha před vysokými teplotami. I ta platí pro celé území České republiky, zvýšené riziko se týká zejména Čech a jihu Moravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám