Hlavní obsah

Nesnesitelná vedra utne až noc na pátek

Tropické teploty panující v těchto dnech v České republice mírně poleví ve čtvrtek a v pátek, na víkend se ale vedra vrátí. Výraznější ochlazení přijde až v noci na pátek, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Windy

Předpokládané teploty ve středu odpoledne

Článek

„Velmi teplý vzduch k nám sem teď proudí z Alžírska, kde mají 45 stupňů,“ řekla Honsová. Vrchol přijde ve středu, kdy teploty vystoupí na 37 stupňů, na západě území i výš.

Studená fronta, která měla přinést úlevu, bude nakonec příliš slabá, takže nelze čekat, že by přinesla nějaké srážky. Příliv horkého vzduchu z Alžírska ale přece jen zarazí.

Předtím nás ale ještě čeká velmi teplá noc na čtvrtek, kdy ve dvě hodiny ráno se budou teploty pohybovat mezi 27 a 21 stupni, v pět ráno pak mezi 25 a 19 stupni. Odpolední maxima pak budou poněkud nižší než ta středeční, přesto ale budou teploty letní, až tropické, a to mezi 27 a 31 stupni, na jihu Čech a Moravy vystoupí až k 33.

O poznání chladnější už ale bude noc na pátek, kdy ranní teploty klesnou na 16 až 12 stupňů. Přes den si od vedra oddechnou hlavně lidé na severovýchodě území, kde se budou teploty držet jen kolem 22 stupňů, na zbytku území bude 24 až 28. Na obloze bude polojasno, přechodně oblačno.

Ještě studenější ráno nás čeká v sobotu, kdy se ochladí na 14 až 10 stupňů, denní teploty už ale půjdou opět nahoru. Vzduch k nám bude tentokrát přicházet ze Španělska a přinese teploty mezi 26 a 30 stupni. Panovat bude jasno až polojasno.

Zpočátku bude jasno i v neděli, postupně se ale čeká přibývání oblačnosti. Ráno se ochladí na 15 až 11 stupňů, odpolední maxima vystoupí na 29 až 33 stupňů.

Výraznější studená fronta, která by snad mohla přinést nějaké srážky v podobě bouřek s přívalovými lijáky, přijde v noci na pondělí. Teploty po víkendu ale nijak zásadně klesat nebudou.

Reklama

Výběr článků

Načítám