Hlavní obsah

Demonstrace zneuznaných lidí, komentoval Klaus protesty proti Babišovi

Novinky, jas
Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus má za to, že nynější demonstrace, které se konají proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) mohou změnit atmosféru v zemi a zneklidnit a rozeštvat společnost. Jakkoliv je Klaus ze současné politické situace frustrován a zděšen, trvá na tom, že lidé by měli respektovat volby. Uvedl to v Partii v televizi Prima.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Klaus opakovaně hovořil o frustraci zneuznaných lidí, kteří „nevyhráli volby” a snaží se současnými akcemi zviditelnit. „Ministraničky nevyhrávají volby,” uvedl Klaus.

O tom, kdo je Andrej Babiš a jaké jsou jeho podnikatelské aktivity podle Klause vědí všichni již dávno, a proto nerozumí současnému objevu o Babišově střetu zájmů.

Babiše drží u moci ČSSD

Klaus tvrdí, že kdyby nebylo ČSSD, neměl by Babiš vládu a podivil se tomu, že zatímco proti Babišovi se pořádají demonstrace, vůči sociálním demokratům se nikdo takto nevymezuje.

Klaus ČSSD kritizoval. Ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou označil za „sociálně demokratickou fanatičku”. Její kolega, ministr zahraničí Tomáš Petříček je podle Klause „ostudou české zahraniční politiky”.

K současnému dění kolem demise ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) Klaus řekl, že každý z dosavadních tří prezidentů si „hrál s Ústavou”. Zemanovo váhání se Staňkovým odvoláním proto nebere nijak fatálně.

Spor s Kalouskem může mít právní dohru

Klaus se vrátil i k tvrzení šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který jej označil za „ruského agenta”.

Podle Klause mu řada právníků doporučuje řešit výrok právní cestou. „Zvažuji,” odpověděl na dotaz, zda zvažuje, že se bude bránit. Podle Klause je třeba „lidi takovéhoto typu zastrašit”.

Klaus se znovu vymezil proti „ideologii multikulturalismu”, kterou podle svých slov kritizoval i v textu, na nějž reagoval Kalousek.

Anketa

Souhlasíte s názorem Václava Klause, že proti Andreji Babišovi protestují lidé frustrovaní z toho, že nevyhráli volby?
Ano
71,2 %
Ne
28,8 %
Celkem hlasovalo 27434 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám