Hlavní obsah

Meteorologové rozšířili výstrahu před silnými bouřkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek rozšířil varování před silnými bouřkami i na Prahu, část Středočeského a Moravskoslezského a celý Olomoucký kraj. I nadále platí, že silné bouřky budou především ve východní polovině republiky a může je doprovázet krupobití i přívalové srážky.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha před předpokládanými bouřkami

Článek

V odpoledních a večerních hodinách se budou ve čtvrtek vyskytovat místy bouřky, a to zejména v jihovýchodní polovině území, kde mohou být ojediněle i silné, doprovázené kroupami, nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině a přívalovými srážkami kolem 35 milimetrů.

ŽIVĚ: Aktuální záběry z panoramatických kamer 20.6. 2019Video: Sitour / Novinky.cz

Podle meteorologů nyní po přední straně brázdy nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou proudí na naše území teplý a vlhčí vzduch od jihozápadu. Spolu s tím postupuje přes Čechy k východu studená fronta.

Výstraha platí od čtvrtečních 12 hodin do pátečních tří hodin. Vedle Prahy a Středočeského kraje platí varování rovněž pro Jihočeský, Pardubický, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj a rovněž pro Vysočinu.

Pro část Moravskoslezského a celý Olomoucký kraj platí výstraha před velmi silnými bouřkami s přívalovými srážkami, a to pro čtvrtek od 18 do 21 hodin.

Přechod srážek 19. června od 18:00 do 20:30Video: chmi.cz

Ve středu se silné bouřky objevily na Moravě, kde místy spadlo i přes 50 milimetrů srážek. Hasiči odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a odstraňovali polámané větve.

Reklama

Výběr článků

Načítám