Hlavní obsah

Na ostravském letišti ve vedru popraskala dráha

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Problémy měli v úterý odpoledne lidé cestující letadlem na ostravské letiště Leoše Janáčka v Mošnově. Letadla letící z Londýna a tuniského Monastiru musela být odkloněna. Přistála v Brně.

Foto: Pavel Karban, Právo

Letiště v Ostravě

Článek

„V odpoledních hodinách došlo na ostravském letišti ke krátkému omezení provozu. Důvodem byly vysoké teploty a s tím související technické komplikace na dráze,“ uvedla mluvčí Letiště Leoše Janáčka Ostrava Kateřina Pustějovská. Podle ČTK na letišti popraskala dráha.

Pustějovská dodala, že dva lety, a to z Londýna a Monastiru, musely být odkloněny. Ostatní letadla přistála na zkrácené dráze.

„Z původně očekávaného 30 hodinového omezení se podařilo pracovníkům letiště najít technické řešení, které práce a s tím související omezení zkrátily na dvě hodiny. Nyní je již letiště opět v plném provozu a letadla mohou bez omezení přistávat i odlétat,“ uvedla v úterý večer Pustějovská.

„Cestujícím, které se tato omezení dotkla se omlouváme, udělali jsme maximum pro to, aby mohli odletět včas na svou dovolenou,“ podotkla ještě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám