Hlavní obsah

O víkendu můžeme na letní teploty zapomenout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr týdne už nebude na srážky tak bohatý jako uplynulé dny, předpověď na víkend ale i tak počítá s přechodem dvou studených front. Pro počasí u nás to znamená, že na letní teploty, které vloni touto dobou už panovaly, můžeme zapomenout. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Teploty v posledních květnových dnech nepřekonají 24 stupňů. Májový letní den jsme tak letos zaznamenali pouze jeden, zatímco vloni jich bylo 11, a navíc 4. května byl loni v Karviné naměřen dokonce tropický den s teplotou 30,6 stupně.

Zatímco v Čechách je už ve čtvrtek oblačno až polojasno, ojediněle s přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku je stále zataženo. V Čechách odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 stupňů, ale na severu Moravy vystoupí nejvýš na 13 stupňů, a jihu na 17.

V pátek bude nejméně oblačnosti a srážek z celého týdne. Očekává se polojasno, jen na severovýchodě se slabými přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 9 až 5 stupňů, odpoledne vystoupí na 18 až 22.

V sobotu bude oblačno až polojasno, odpoledne místy s dešťovými přeháňkami, ojediněle se mohou vyskytnout i bouřky. „Ráno musíme ojediněle počítat s mlhami nebo nízkou oblačností,“ uvedla Honsová. Relativně teplo bude po ránu, kdy teploty neklesnou pod 11 až 7 stupňů, odpoledne pak vyšplhají na 19 až 23.

V neděli bude zpočátku dne ještě polojasno, během odpoledne bude ale docházet k přibývání oblačnosti, místy se objeví další přeháňky. Ráno se ojediněle opět vyskytnou mlhy. Teploty budou stejné jako v sobotu, tedy 11 až 7 stupňů po ránu 19 až 23 odpoledne.

Foto: David Taneček, ČTK

Ilustrační foto

V pondělí bude zataženo až oblačno, zpočátku s deštěm nebo přeháňkami, postupně budou srážky ustávat. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni, maxima vystoupí opět na 19 až 23. Na úterý a středu zatím modely ukazují převážně oblačno s přeháňkami a mírné ochlazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám