Hlavní obsah

Po jarním víkendu přijde chladná sprcha

• Aktualizováno

Jarní sobota přinesla na některých místech v ČR teploty až 21 °C, idyla ale rychle skončí. Po víkendu má být zataženo a teploty spíše kolem 10 °C.

Foto: Petr Horník, Právo

Na březen neobvyklé teploty rozehřály Česko.

Článek

V neděli se sluníčko schová za mraky, místy přijdou přeháňky a na horách znovu začne padat sníh. Nejvyšší denní teploty budou 10 až 14 °C, na jižní Moravě až 16 °C.

Oblačno až zataženo má být i v pondělí, postupně bude na většině území ČR poprchávat. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, v úterý 5 až 9 °C. V podobném duchu má počasí pokračovat i ve středu.

Zatažený až oblačný čtvrtek přinese teploty 8 až 12 °C. O víkendu se počasí mírně zlepší. Zpočátku oblačná obloha se vyčistí a nejvyšší denní teploty se postupně mohou vyšplhat na 13 °C, snad i 18 °C.

Po průměrném začátku dubna má přijít teplé období, kdy se teploty budou dostávat nad průměr. Celé období do 21. dubna by mělo být teplotně nadnormální. Srážky se budou objevovat, ale týdenní úhrny se mají podle odhadů pohybovat spíš na hranici normálu až podprůměru.

Dlouhodobá předpověď počasí nemůže předpovědět přesné teploty na konkrétní dny a ani nemůže postihnout všechny regionální odlišnosti.

Anketa

Bojíte se globálního oteplování?
Ano
56,2 %
Ne
43,8 %
Celkem hlasovalo 2809 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám