Hlavní obsah

Děvkou nikoho v politice nebudu, napsala vytočená Šlechtová

Právo, kab
Praha

„Politika je svinstvo“, „děvkou nikoho v politice nebudu“ a „těším se, až se vše jednou provalí“, napsala bývalá ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO) na Facebook. Podle informací Práva tím mohla reagovat na rozhodnutí vedení ANO, že nebude na kandidátní listině hnutí do evropských voleb. Šlechtová své výroky nekomentovala, byť se na ni na sociální síti snesla sprcha dotazů. Právu nezvedla telefon.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karla Šlechtová v době, kdy zastávala post ministryně obrany

Článek

„Fuck! Opravdu? Já fakt nechápu! Buď jsem naprosto blbá, anebo všichni okolo mě jen lžou. Asi jsem věnovala čtyři roky svého ministerského života něčemu, čemu jsem věřila, a byla to jen přetvářka. V tomto neumím prostě fungovat. A nebudu. Politika je svinstvo. Hnus. Jsem ráda a nic, NIC bych neudělala jinak. Děvkou nikoho v politice fakt nebudu. Jsem pyšná na vše, co jsem kdy učinila, a těším se, až se vše jednou provalí. Hodně štěstí té čistotě v mé zemi,“ napsala Šlechtová.

Na otázky, co má její status znamenat, neodpověděla. Právu nezvedla telefon a v Poslanecké sněmovně nebyla. Její asistent Ivan Vágner redakci sdělil, že Šlechtová nechce nyní s médii komunikovat. O čem poslankyně na Facebooku píše, sám netušil.

V hnutí tím však trošku rozčeřila vodu. „Tenhle zhrzenej status nechápu, Karlo. Vím, že se včera rozhodovalo o konečné podobě kandidátky EP, ale nevím ještě, jak to dopadlo. Každopádně z tohoto usuzuji, že pro Vás nedobře. I přesto je ale tahle uraženost úplně zbytečná a neomlouvají ji ani ty dvě láhve vína, které tu zmiňoval někdo pode mnou,“ napsal do komentáře kolega Šlechtové z hnutí ANO, regionální politik Tomáš Pekárek.

Kandidátní listinu ANO do europarlamentu vedou stávající europoslankyně Dita Charanzová a Martina Dlabajová, na kandidátce je i ekonom Martin Hlaváček nebo poslankyně Radka Maxová.

Šlechtová je svými statusy známá

Šlechtová nepsala podobný status poprvé. V létě zkritizovala premiéra Andreje Babiše (ANO) za to, že se jí nezastal a ona musela opustit vládní kabinet.

Smutek z vyhazovu z vlády vyjádřila na Facebooku textem písně Paradise od finské skupiny The Rasmus. V češtině volně zamená: „Jsem mrtvá, ale žiji, hraju roli, kterou mi dali, zůstávám vyhozena z nebes. Nejsem v ničem novém, každý den je boj, uzavřela jsem dohodu s ďáblem a jsem hluboko v potížích. Tak unavená.“

V zimě pak napsala na Facebook o svých pochybnostech o zakázce na radary pro armádu: „Měla jsem ve všem pravdu. Vše, co jsem nastavila, jen pokračuje. Lituji mnohé zájmové skupiny, podnikatele i politiky, kterým se jejich nátlak na mě nepovedl. Poučte se, zákony musí dodržovat každý, a především každý politik! A buďte rádi, že dosud zatím mlčím (vy, kteří víte, že tento vzkaz patří vám). Mnoho jsem sdělila a prokázala Vojenské policii. Konečné mé slovo ještě nepadlo.“

Reklama

Související témata:

Související články

V ANO se perou dvě skupiny o eurokandidátku

Lítý zákulisní boj mezi babišovci o nominace do Evropského parlamentu neutichá. Zdroje z ANO tvrdí, že ve středu večer, kdy proběhnou pohovory kandidátů na...

Výběr článků

Načítám