Hlavní obsah

Meteorologové varují před silným větrem s nárazy až 110 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu varoval před silným větrem, který zasáhne během víkendu a pondělí území Česka. Na horách může foukat v nárazech rychlostí až 110 kilometrů v hodině.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů před silným větrem

Článek

Meteorologové tak rozšířili páteční výstrahu, která upozorňovala na silný vítr zejména v severních oblastech republiky. Během soboty se ve Frýdlantském výběžku a v oblasti Jeseníků a Beskyd bude vyskytovat čerstvý jižní až jihozápadní vítr místy s nárazy až 70 kilometrů v hodině, na hřebenech kolem 90 kilometrů v hodině. [celá zpráva]

Nově má foukat i během neděle na východě a severovýchodě území a v západní polovině Čech v neděli večer a v pondělí dopoledne. „V prohlubující se brázdě nízkého tlaku vzduchu bude postupovat přes střední Evropu k východu frontální systém doprovázen silnějším větrem,” uvedli meteorologové.

Během neděle začne foukat čerstvý jižní až jihovýchodní vítr o rychlosti 6 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (70 až 110 km/h) a později odpoledne a večer se bude měnit na jihozápadní.

Varování platí na sobotu pro část Libereckého, Olomouckého, Moravskoslezského kraje, v neděli pak pro část Zlínského kraje.

Od neděle do pondělí má silně foukat v Praze, Plzeňském, Libereckém, Karlovarském, Ústeckém a části Jihočeského a Středočeského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám