Hlavní obsah

Komunisté nerozhodují, kdo bude ve vládě, odmítl Babiš možnou výměnu Ťoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš odmítl, že by existovala dohoda s KSČM o výměně ministra dopravy Dana Ťoka (ANO). Na některé ministry si ve středu při jednání s prezidentem Milošem Zemanem stěžoval šéf komunistů Vojtěch Filip.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

O údajné dohodě Babiše s komunisty, kteří z opozice podporují menšinový kabinet ANO a ČSSD, informoval ve čtvrtek server Neovlivní.

Babiš dohodu o březnové výměně Ťoka odmítl s tím, že „pan předseda Filip nemá pana Ťoka rád“.

„Žádné dohody neexistují, ministry s Filipem neřeším,“ dodal ke komunistickému předsedovi, který se po jednání u Zemana netajil tím, že se mu v kabinetu nezamlouvá vedle Ťoka ani ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). [celá zpráva]

Babiš nekomentoval ani jména Milana Matzenauera a Jiřího Koláře, která se v souvislosti s možnou výměnou šéfa resortu dopravy objevila. Koláře, který je šéfem Drážního úřadu, prý vůbec nezná.

„Není to KSČM, která rozhoduje, kdo bude a nebude ve vládě,“ odmítl spekulace Babiš, který před časem připustil, že někteří ministři by měli přidat a konkrétně Ťokovi vyčítal nedostatečnou komunikaci. [celá zpráva]

Nyní chce po členech kabinetu, aby mu předložili soupis toho, co dosáhli od nástupu do funkce a předložili své plány do budoucna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám