Hlavní obsah

Na víkend notně přituhne

Závěr týdne bude mrazivý. Ranní minima budou na sněhové pokrývce klesat i pod -10 stupňů Celsia a chladno bude i přes den. Postupně by se mělo oteplovat od počátku příštího týdne. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Sněhové zpravodajství 13.12.2018Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat počasí s velkou oblačností a ojediněle se mohou objevovat i přeháňky. Ve vyšších polohách by mohlo připadnout do tří centimetrů sněhu. Odpolední maxima se dostanou na -3 až 1 stupeň Celsia.

Páteční ráno bude chladné, teploty klesnou na -3 až -7 stupňů, v horských oblastech i k -10 stupňům. „Opět bude převážně oblačno s ojedinělými sněhovými přeháňkami,” popsala Honsová s tím, že odpolední teploty se budou pohybovat mezi -5 a -1 stupněm Celsia.

Zatažená obloha s občasným slabým sněžením vydrží i v sobotu. Ráno teploty klesnou na -3 až -7 stupňů, na sněhové pokrývce i k -11 a v horských oblastech může být i -15. Přes den se dočkáme teplot v rozmezí -5 až -1 stupeň.

Určitou změnu by měla přinést neděle, kdy se k nám od západu začne nasouvat frontální systém, s nímž dorazí nejprve občasné sněžení a následně nebezpečné mrznoucí srážky. Ranní minima se budou pohybovat mezi -4 a -8 stupni, na sněhové pokrývce může být i -11.  Přes den by se teploty měly dostat na -3 až 1 stupeň.

Se srážkami je třeba počítat i v pondělí. Ranní teploty by se měly pohybovat mezi -2 a -6 stupni, přes den by již mělo být mezi 0 a 4 stupni.

V dalších dnech by se mělo zvolna oteplovat a odpolední maxima by se měla dostávat až k 6 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám