Hlavní obsah

Zeman na sjezd ČSSD nepojede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý předseda vlády a ČSSD Miloš Zeman nepojede na velikonoční sjezd ČSSD, který bude schvalovat nový program a volit předsedu a členy vedení. "Rozhodl jsem se, že tam nepojedu, protože na rozdíl od Vysočiny, kde se stýkám pouze s lidmi, kterých si vážím, bych se na sjezdu musel setkat i s lidmi, kterých si nevážím," řekl ve středu v Praze.

Článek

První český Lions klub Praha Orel Zemana pozval, aby s ním jako se svým členem oslavil jeho "odložené 60. narozeniny". Zeman je měl 28. září loňského roku. Poslanec Karel Šplíchal, který byl mezi hosty, řekl, že přišel se záměrem Zemana přesvědčit, aby na sjezd ČSSD přijel.

Podle jeho názoru by se měl zapojit do diskuse a měl by seznámit delegáty se svou představou budoucnosti sociální demokracie. Šplíchal by prý také chtěl od Zemana co nejdříve získat knihu, kterou právě dopsal a nazval ji Jak jsem se v politice mýlil.

Zeman s informacemi o knize šetří. Pouze uvedl, že v ní píše i o prezidentské volbě, kdy jej před dvěma roky podle jeho přesvědčení zradilo 27 socialistických poslanců, a on proto vypadl už v prvním kole. Jedním z nich byl prý i nynější premiér a úřadující šéf ČSSD Stanislav Gross. Zeman tvrdí, že se mu přiznal.

Původ peněz, které Gross složil jako zálohu na byt v Praze, včera Zeman odmítl komentovat. "Já si myslím, že některé aféry jsou pouze vrcholy ledovce a že takzvaně investigativní novináři, kteří se zabývají milióny, se nedokážou zabývat miliardami," uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám