Hlavní obsah

Ochladí se a začne sněžit, napadnout může až 20 centimetrů

Aktualizováno

Výhled počasí na následujících 30 dní predikuje postupný pokles teplot. Následující týden by měl být podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně spíše podprůměrný, ve zbytku období se budou teploty pohybovat v intervalech normálních hodnot. To platí i pro srážkové úhrny.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ilustrační foto

Článek

V úvodu příštího týdne se i v nížinách dočkáme sněžení, postupně budou klesat i teploty a může se tvořit náledí. V pondělí může podle ČHMÚ v jižních Čechách a na Vysočině napadnout až 20 centimetrů sněhu.

Ve středu a ve čtvrtek by měla ranní minima na sněhové pokrývce klesat i pod -10 stupňů Celsia. V závěru týdne by mělo dorazit další sněžení.

Jako celek bude období od 26. listopadu do 23. prosince teplotně i srážkově průměrné. „Postupný pokles teplot z předchozího období bude pokračovat a nejbližší týden (od 26. listopadu) už očekáváme teplotně slabě podprůměrný,” uvedli meteorologové.

„V následujících týdnech předpokládáme, že teploty vzduchu se budou převážně pohybovat v intervalech normálních hodnot pro danou roční dobu,” uvedli meteorologové.

Týden od 26. listopadu bude podle výhledu nejbohatší i na srážky. „Ale i tak by měly zůstat v intervalu běžných hodnot pro toto období,” uvedli meteorologové.

Sněžit by prozatím mělo především na horách, „v nižších polohách bude sněžit zatím jen přechodně,” uvádí výhled.

Foto: Profimedia.cz

Průměrná teplota v tomto období je 0,2 stupně Celsia, průměrný srážkový úhrn je 42 milimetrů.

Anketa

Těšíte se, že bude sněžit?
Ano
47,4 %
Ne
52,6 %
Celkem hlasovalo 8662 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám