Hlavní obsah

Babiš poslancům ČSSD hodinu a půl vysvětloval kauzu svého syna

• Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš ve středu odpoledne navštívil jednání poslanců ČSSD. Podle informací ČTK jim hodinu a půl vysvětloval informace o údajném únosu svého syna.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš

Článek

Poslanec ČSSD Jan Birke řekl, že debata byla košatá a rozumná. Poslanec Petr Dolínek uvedl, že se nevedla o tom, jestli sociální demokraté zůstanou či nezůstanou ve vládě. Podle něj musí Babiš veřejnosti všechno pořádně vysvětlit.

Předseda strany Jan Hamáček se se šéfem hnutí ANO sejde ještě ve čtvrtek. Ten den bude Hamáček mluvit i s prezidentem Milošem Zemanem.

Babiš ve středu uvedl, že jeho syn trpí schizofrenií, a akci novinářů, kteří jej zpovídali v jeho domově ve Švýcarsku, označil za hyenismus. Nařkl je, že zveřejnění načasovali na dobu, kdy bude mimo ČR. [celá zpráva]

Podle otce jel syn dobrovolně

Server Seznam Zprávy zveřejnil v pondělí rozhovor s Andrejem Babišem ml., který řekl, že byl minulý rok proti své vůli odvezen na Krym. Odvézt ho měl řidič Agrofertu Petr Protopopov, manžel psychiatričky Dity Protopopové, která se o duševně nemocného muže starala. Protopopov měl Babiše ml. držet na Krymu proti jeho vůli. Junior v rozhovoru řekl, že měl zmizet, protože si to přál jeho otec.

Policie věc šetřila, loni v květnu však uvedla, že se nestal žádný trestný čin. Podle premiéra jel jeho syn na Ukrajinu a na Krym dobrovolně. Jeho syn tvrdí, že dostal na výběr, buď ho zavřou na psychiatrii, nebo odjede na prázdniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám