Hlavní obsah

Konec týdne bude slunečný, od pondělí začne sněžit

Závěr týdne nabídne slunečné počasí se zmenšenou oblačností a četnými ranními mlhami, které se během dne budou rozpouštět. V příštím týdnu by se nicméně i v nížinách mělo objevit sněžení a nejvyšší teploty se budou šplhat jen slabě nad nulu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační oto

Článek

Ve čtvrtek se po rozpuštění ranních mlh a nízké oblačnosti dočkáme slunečného počasí s teplotami mezi 5 a 9 stupni Celsia.

Mlhy se ráno budou místy objevovat i v pátek, kdy budou teploty klesat k 2 až -2 stupňům. Na horách bude i -6. „Přes den bude převládat jasno či polojasno s teplotami mezi 5 a 9 stupni,” doplnila Honsová.

Minimum oblačnosti pošle v sobotu ranní minima k 0 až -4, v horských oblastech dokonce až k -10 stupňům. Přes den si však po rozpuštění ranních mlh opět užijeme jasnou či polojasnou oblohu s odpoledními maximy mezi 5 a 9 stupni.

Ranní mlhy doprovázené nízkou oblačností orámují i nedělní ráno. Minimální teploty setrvají na hodnotách předchozího dne a zpočátku bude převládat i polojasno. Postupně však bude od severu přibývat oblačnosti s přeháňkami, které budou v horských oblastech sněhové. Teploty se nicméně budou ještě pohybovat mezi 3 a 7 stupni.

Do nížin dorazí sněžení v pondělí, kdy začne počasí ovlivňovat tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry. Převládat bude oblačno až zataženo s sněžením či sněhovými přeháňkami. Ranní minima poklesnou na 0 až -4 stupně, přes den bude mezi 1 a 5 stupni.

Velmi podobně by mělo být i v úterý, kdy se dočkáme dalšího poklesu teplot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám