Hlavní obsah

Slunečné počasí vystřídají mlhy a inverze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatý Martin ani letos na bílém koni nedorazí a v neděli stejně jako předchozí dny bude převládat počasí s nízkou inverzní oblačností a četnými ranními mlhami. Odpolední maxima se i nadále budou držet kolem 15 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Julian Stratenschulte, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude převažovat velká oblačnost. Na východě republiky může být přechodně i polojasno. V Čechách se teploty dostanou na 11 až 15 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se dostanou ještě na 13 až 17.

Počínaje pátkem se budeme setkávat s převládající nízkou inverzní oblačností, kterou ráno doplní mlhy a jež se bude jen velmi neochotně rozpouštět. Objevit se může i slabé mrholení. Ranní teploty poklesnou na 8 až 4 stupně, přes den vystoupají na 11 až 15 stupňů Celsia.

V sobotu bude i nadále zataženo až oblačno, ojediněle doprovázené mrholením. V horských oblastech se můžeme přechodně dočkat o polojasné oblohy,” uvedla Honsová. Ranní teploty poklesnou na 9 až 5 stupňů, odpolední zůstanou mezi 11 až 15 stupni Celsia.

V noci ze soboty na neděli přejde přes naše území slabá studená fronta. Změnu počasí však čekat nelze a pranostika o Martinovi, který přijede na bílém koni, se nenaplní. Převládat bude zataženo s nízkou oblačností a občasným deštěm, který bude v odpoledních hodinách ustávat. Ranní minima se budou pohybovat mezi 10 a 6 stupni, přes den teploty setrvají mezi 11 a 15 stupni Celsia.

V pondělí bychom se měli dočkat méně oblačnosti. Tomu budou odpovídat i nižší ranní minima, která klesnou na 6 až 2 stupně. Odpolední teploty se naopak dostanou na 12 až 16 stupňů Celsia.

V dalších dnech se opět vrátí nízká inverzní oblačnost s mlhami a odpoledními maximy do 15 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám