Hlavní obsah

Pokračuje nadprůměrné teplo, ochladí se ve čtvrtek

Svatý Martin, který dorazí v závěru nadcházejícího týdne, letos bílého koně neukáže. Celý svatomartinský týden bude teplotně výrazně nadprůměrný. Ochlazení přinese ve čtvrtek slabá studená fronta, i tak ale nejvyšší teploty mají dosahovat až k 15 stupňům, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pondělní ráno bylo zahalené do mlhy a nízké oblačnosti, která by se ale během dopoledne měla začít rozpouštět. Odpoledne pak zůstane pouze ojediněle na Plzeňsku a Ústecku. Na většině území se ale rozpustí, a tak se oteplí na 14 až 18 stupňů. Naposledy bylo takhle teplo v roce 2010. Pod nízkou oblačností zůstanou teploty kolem 11 stupňů. V nadmořské výšce 1000 metrů budou maxima dosahovat ke14 stupňům, na Českomoravské vrchovině bude foukat čerstvý vítr.

V úterý po ránu budou opět panovat mlhy nebo nízká oblačnost, ale během dne bude jasno nebo skoro jasno. Ráno bude teplé s hodnotami mezi 12 až 8 stupni, jen při celonočně jasné obloze bude kolem 3 stupňů. Maxima dosáhnou opět na 14 až 18, při nízké oblačnosti na 12 stupňů.

Ve středu nás opět čekají po ránu mlhy a nízká oblačnost, přes den ale bude polojasno nebo skoro jasno. Ranní minima klesnou na 11 až 7 stupňů, při vyjasnění na 3, odpolední maxima dosáhnou na 13 až 17 stupňů.

„Ve čtvrtek by měla západní část republiky zasáhnout slábnoucí studená fronta. Bude tam oblačno až zataženo s přeháňkami. Ve zbytku Čech čekáme oblačno, na Moravě a ve Slezsku dokonce polojasno,“ přiblížila Honsová. Ráno budou pořád panovat mlhy a teploty se ocitnou mezi 10 až 6 stupni, na východě ojediněle kolem 3. Odpoledne se oteplí na 11 až 15 stupňů.

Naprosto totožné počasí pak můžeme očekávat i v pátek a o víkendu, tedy rána s mlhami a přes den polojasno až oblačno. Ráno budou teploty pořád relativně vysoko, a to mezi 9 až 5 stupni, odpoledne pak budou stoupat na 11 až 15.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám