Hlavní obsah

Meteorologové rozšířili výstrahu před silným větrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před silným větrem platí nově na celém území republiky od pondělních 17 hodin. Na hřebenech hor může vítr v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od pondělního večera do úterního odpoledne až úterního večera bude foukat na většině území čerstvý vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině, v oblasti Českomoravské vrchoviny a hor na severu Čech s nárazy kolem 90 kilometrů v hodině, na hřebenech kolem až 110 kilometrů v hodině,” shrnuli meteorologové.

Nově varování platí i pro západní oblasti republiky. Od západu budou v úterý v průběhu dne poryvy postupně slábnout.

Varování před silným větrem se tak rozšířilo na celou ČR. Výstraha před velmi silným větrem bude platit na Vysočině, ve Středočeském, Pardubickém, Královéhradeckém a Libereckém kraji  do úterních 17 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Bouřky a intenzivní déšť v Itálii zabíjely

Bouře s intenzivními dešti, které postihly o víkendu Itálii, mají na svědomí v Kalábrii čtyři lidské životy, napsal server ORF.at. Kvůli přívalu bahna a kamení...

Říjen se rozloučí teplotními šoky

Teploty, kdy se rtuť teploměru vyšplhá až ke 20 stupňům, teplá rána a polojasné počasí očekáváme v nadcházejícím týdnu. Do úterý nám bude znepříjemňovat život...

Výběr článků

Načítám