Hlavní obsah

Zeman: Na rozloučenou mám nárok ještě na jeden vulgarismus

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vulgarismus jsem použil po čtyřech letech, po dalších čtyřech letech mám na rozloučenou nárok na ještě jeden. Těmito slovy se ve čtvrtek prezident Miloš Zeman vrátil ke svému výroku o ekonomických zm*dech, který pronesl v pondělí v ČRo na adresu mj. podnikatelů Viktora Koženého či Zdeňka Bakaly.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Použije-li někdo vulgární výraz bez adresace, je to exhibicionista. Pokud to adresuje, tak se musíme ptát, zda je adresace správná a oprávněná. Byl to první vulgarismus po čtyřech letech. Za další čtyři roky mám právo na rozloučenou použít ještě jeden další. Ale opakuji, musí být adresný,“ řekl ve čtvrtek prezident v TV Barrandov.

Zeman dodal, že ho potěšil lidovecký senátor a zlínský hejtman Jiří Čunek, který prohlásil, že s vulgárními výrazy na adresu Koženého a Bakaly souhlasí. Podle prezidenta by mírnější výraz jako šmejdi nebyl adekvátní.

„Šmejdi je slabé označení, vzhledem k tomu, že tito lidé, jako Kožený a Bakala, vysáli stovky miliard. Kdyby šlo o miliardy, budu je označovat jako šmejdy,“ dodal prezident a na adresu Koženého ještě dodal: „S takovým zmetkem se mazat a říkat, že o něm máme mluvit slušně, je lehce přehnané.”

Reklama

Související témata:

Související články

Babiš pokáral Zemana za vulgarity v rozhlase

Premiér Andrej Babiš (ANO) se nezvykle vymezil proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Premiér si myslí, že vulgarity, které Zeman použil ve vysílání Radiožurnálu,...

Výběr článků

Načítám