Hlavní obsah

Bundy zpátky do skříní. Týden bude teplý a slunečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týden přinese na říjen nadprůměrné teploty a padat by mohly i teplotní rekordy. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Máme před sebou výrazně teplotně nadprůměrný a suchý týden,“ uvedla Honsová s tím, že lze čekat i zhoršené rozptylové podmínky.

V pondělí bude zpočátku zataženo, na Moravě a ve Slezsku oblačno, odpoledne by se to však mělo postupně zlepšit. Denní maxima vystoupají na 16 až 20 stupňů Celsia. Pondělí bude nejchladnějším dnem týdne, pak začne počasí v Česku ovlivňovat teplý vzduch od jihu.

Úterý bude ráno ojediněle mlhavo a zataženo nízkou oblačností, během dopoledne se však vyčasí. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 10 až 6 stupňů Celsia, odpolední mezi 18 a 22 stupni.

Podobné to bude i ve středu, ráno mlhy, teploty 11 až 7 stupňů, odpoledne by mohlo být 20 až 24 stupňů. „Naposledy bylo takhle teplo v roce 2009,“ poznamenala Honsová. Středu však také poznamená čerstvý vítr na Moravě a ve Slezsku, který pocitovou teplotu sníží.

I ve čtvrtek lze čekat ranní mlhy a oblačnost, které se postupně rozpustí. Ranní teploty budou v rozmezí 12 až 8 stupňů, odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 stupňů. Čtvrtek bude největrnějším dnem týdne. Od 600 metrů nad mořem povane čerstvý vítr o rychlosti až 72 km/h. Znát bude zejména na Vysočině a v podhůří.

V pátek už vítr zeslábne, bude mít rychlost do 54 km/h. Bude jasno až polojano, s ranními teplotami mezi 12 a 8 stupni a odpoledními mezi 18 a 22 stupni.

„V tomto charakteru by se měl odvíjet i víkend,” poznamenala Honsová. Ranní teploty budou mezi 12 a 8 stupni, odpolední maxima mezi 18 a 22 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám