Hlavní obsah

Státní zdravotní ústav povede Březovský

Novinky, jas

Novým ředitelem Státního zdravotního ústavu (SZÚ) bude od října Pavel Březovský. V úterý o tom informovalo ministerstvo zdravotnictví. Březovského do funkce na základě doporučení výběrové komise jmenoval ministr Adam Vojtěch (ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Nový ředitel se především musí vypořádat s nálezy kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) z února letošního roku a přijmout systémová nápravná opatření. Je také potřeba, aby se zaměřil na řešení neutěšené situace s financováním ústavu a jeho závislostí na státním rozpočtu,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který by byl rád, aby nový ředitel zpopularizoval i témata z oblasti veřejného zdraví.

Březovský byl v letech 2012 až 2014 ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv. V mezidobí let 2006 až 2014 působil rovněž jako ředitel Koordinačního střediska transplantací. Zkušenosti má i s prací na ministerstvu. Naposledy působil na 2. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a v motolské nemocnici.

V čele ústavu nastoupí po Jitce Sosnovcové, která v únoru rezignovala kvůli výsledkům kontroly hospodaření ze strany NKÚ. Ta odhalila chyby v hospodaření za 67 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám