Hlavní obsah

Zeman nechtěl na své tiskovce v Berlíně zpravodaje ČRo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman chtěl zakázat zpravodaji Českého rozhlasu v Berlíně Pavlu Polákovi vstup na tiskovou konferenci, kterou bude mít v pátek v německém hlavním městě. Uvedl to v rozhovoru pro Frekvenci 1. Poláka označil za blbce. Vadí mu, že na svém facebookové profilu zveřejnil informaci, že se Zemanem jsou na návštěvě Německa tři lékaři a čtyři zdravotní sestry. Polák a posléze i Český rozhlas se omluvili. Prezident v reakci na to řekl, že na tiskovce vůči ČRo žádnou restrikci neuplatní.

Foto: Ralf Hirschberger, ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman si během návštěvy zámku v Postupimi prohlédl stůl Winstona Churchilla.

Článek

„Ve skutečnosti těch zdravotních sester je šest a tvoří harém členů delegace ve Spolkové republice Německo. Předpokládám, že nejste tak pitomí, abyste tomuto žertíku uvěřili. Zpravodaj Českého veřejnoprávního rozhlasu tak pitomý je, a proto jsem se rozhodl, že mu zítra zakážu vstup na tiskovou konferenci, neboť nevidím rád, když se potvrzují mé teze, že český novinář je blbec, já totiž uznávám, že jsou i výjimky. Český rozhlas má v Berlíně jako svého zpravodaje blbce, tečka,” řekl Frekvenci 1 Zeman.

Polák informaci, že se Zemanem jsou v Německu tři lékaři a čtyři sestry a návštěva je na krok přesně spočítaná, zveřejnil v noci na čtvrtek. Následně uvedl, že informaci má v důvěryhodného zdroje, ale nemá žádnou možnost ji ověřit, proto se neobjevila ve vysílání.

V půl šesté odpoledne se pak Kanceláři prezidenta za svůj příspěvek omluvil.

V šest hodin odvysílal omluvu i Český rozhlas. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček poté na Twitteru zveřejnil, že v souvislosti se zítřejší tiskovou konferenců nebude vůči Českému rozhlasu uplatněna žádná restrikce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám