Hlavní obsah

Paroubek prohrál spor o dceru, chtěla být s matkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dcera Jiřího a Petry Paroubkových zůstane u matky. Rozhodl o tom ve středu pražský městský soud. Výše výživného je stále ještě otázkou, kterou soud nechal dořešit Obvodní soud pro Prahu 5. K soudu dorazila Petra Paroubková s advokátem, Paroubek se z jednání omluvil.

Foto: Novinky

Podnikatel Petr Michek a bývalý premiér Jiří Paroubek

Článek

Vzhledem k tomu, že předmětem jednání byla nezletilá dcera Paroubkových Margarita, vyloučil soud veřejnost. Ta si mohla vyslechnout až rozsudek, kterým senát potvrdil výhradní péči o dceru Petře Paroubkové. „V řízení bylo prokázáno, že střídavá péče v této konkrétní věci vhodná není, a to s ohledem na preferenci nezletilé ve vztahu k matce,“ konstatoval soudce Lubor Veselý.

Co se týče výše měsíčního výživného, tu musí obvodní soud znovu projednat, protože podle Veselého pouze konstatoval příjmy obou rodičů, ale už neřešil jejich konkrétní majetkové poměry.

„Soud se nikterak detailně nezabýval tím, jaké jsou majetkové poměry, zejména na straně otce, a jaká je celková životní úroveň otce, když je nepochybné, že v minulosti byly v domácnosti účastníků vynakládány značně nadstandardní výdaje, ať již na dovolené, či na další uspokojování potřeb,“ řekl soudce.

Paroubková přítomným novinářům po vynesení rozsudku řekla, že je s ním spokojená, a odešla se svým právníkem.

Spory o milióny

Rozvodové spory manželů Paroubkových se v poslední době přiostřily, když Petra Paroubková pro server Seznam zprávy prohlásila, že měl někdejší předseda vlády za ČSSD miliónové příjmy. Jejím tvrzením se zabývá policie. [celá zpráva]

Paroubek se nechal slyšet, že jeho manželka lže a naopak to byla ona, kdo se pohybuje v kriminálním prostředí. Zároveň Petru Paroubkovou nepřímo obvinil z toho, že poté, co od něj odešla, zmizelo z jeho domácího a bankovního trezoru celkem pět miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám