Hlavní obsah

Schwarzenberg ve Sněmovně upadl, noc stráví v nemocnici

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ren, jas

Čestný předseda a poslanec TOP 09 Karel Schwarzenberg ve středu krátce po poledni ve Sněmovně upadl a kolegové pro něj přivolali záchrannou službu, sanitka ho odvezla do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Podle poslanců z jeho klubu se nejedná o nic vážného, i přesto Schwarzenberg podle informací Novinek zůstane v nemocnici do čtvrtka na pozorování.

Schwarzenberga odvezla sanitka do Střešovic

 
Článek

K incidentu došlo nedlouho před půl jednou. Místopředseda Sněmovny Petr Fiala (ODS) poté, co se z lavic po jeho pravici ozvaly výkřiky, přerušil řečníka a požádal o zavolání záchranné služby. V té době se již ke Schwarzenbergovi sbíhali kolegové. Schůze Sněmovny byla zhruba na deset minut přerušena.

Poslanci TOP 09 Novinkám následně řekli, že pro něj opravdu jede sanitka. Jednaosmdesátiletý Schwarzenberg asi po deseti minutách po svých vyšel ze sálu.

Schwarzenberg ve Sněmovně upadl, zavolali mu sanitku Video: psp.cz

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek následně poděkoval kolegům za trpělivost a empatii. „Karel už nám všem vynadal, že je v pořádku, ať ho necháme bejt,” řekl s tím, že čestný předseda je již v péči lékařů.

Defibrilátor nebyl potřeba

Poslankyně Jana Pastuchová z hnutí ANO následně poslance informovala o tom, kde jsou umístěny defibrilátory.

„Přiběhla jsem s kufříkem, což je automatický defibrilátor. Jen pro vaši informaci, kdyby se toto stalo, tak každý můžeme tím defibrilátorem zachránit život,” poučila poslance.

Reklama

Výběr článků

Načítám