Hlavní obsah

Ve středu se vrátí horko. I září bude teplé a suché

Novinky, Stanislav Dvořák

Trend teplého a suchého počasí se ani v září nezmění. Neděle bude pravděpodobně poslední zatažený den a uprostřed příštího týdne se může vrátit vedro. Vyplývá to z odhadů Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Září bude teplé.

Článek

Zatímco v neděli bude většinou zataženo až polojasno a nejvyšší denní teploty se dostanou na 16 až 20 °C - na severovýchodě Moravy a ve Slezsku kolem 15 °C - od pondělí se začne oteplovat. V pondělí bude při jasné či polojasné obloze 20 až 24 °C, v úterý 25 °C a ve středu se mohou teploty dostat na 29 °C. Večer však začne v Čechách přibývat oblačnost.

Ve čtvrtek má být většinou oblačno a 22 až 26 °C, na Moravě však 28 °C.

O víkendu by mělo být oblačno až polojasno, denní teploty asi 21 až 26 °C.

Konec srpna a tři týdny v září mají být podle odborníků teplotně průměrné až nadprůměrné. První týden bude velmi teplý, v dalších týdnech budou průměrné teploty jen slabě klesat.

Foto: Eva Junová

Plavení je jedinečným zážitkem pro koně i jejich majitele.

Pršet stále moc nebude, období od 27. srpna do 23. září má být průměrné až podprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém týdnu období s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 15 mm.

Pravděpodobně nejméně srážek spadne ve třetím týdnu, kolem 6 mm. Měsíční výhled počasí nemůže předpovědět konkrétní teploty vzduchu a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje spíš předpokládaný celkový charakter období. Měsíční výhled také nemůže zachycovat všechny regionální odlišnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám