Hlavní obsah

Český řidič kamiónu z Janova: Cítím se skvěle, perfektně se o mě starali

– Praha

Řidič českého kamiónu Martin Kučera, pod jehož vozem se minulý týden propadl most v italském Janově, promluvil po převozu do Prahy. Podle svých slov se cítí skvěle a v janovské nemocnici se o něj i přes tragédii skvěle starali. Pád dálničního Morandiho mostu si vyžádal život 43 lidí, kteří se v tu chvíli nacházeli na mostě či pod ním.

Řidič českého kamiónu z Janova Martin Kučera po převozu do PrahyVideo: Jiří Forman, aktu.cz

 
Článek

Kučeru v úterý propustili z nemocnice v italském Janově a ještě večer se vrátil do Prahy. Řidič má zlomených pět žeber a pohmožděné plíce.

Podle svých slov se momentálně cítí skvěle. „Na to, co jsem prožil, musím říct, že jsem na tom nad očekávání dobře,” řekl Kučera těsně po převozu do Prahy. Odpověděl i na otázku, jak se o něj v janovské nemocnici starali: „Musím říct, že perfektně. Byl jsem velice spokojený. Na to, co to město prožilo, tak na sestřičkách a na doktorech bylo vidět, že jsou profíci a vtipkovali. Prostě, nemůžu si stěžovat.”

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Český kamión v troskách zříceného mostuVideo: Reuters

Podle svých slov se mu o neštěstí nezdá. „Nemám divoký sny, naštěstí,” dodal Kučera.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zraněný řidič českého kamiónu Martin Kučera po převozu do Prahy.

Kamión, který řídil, se zřítil z výšky 45 metrů. Václav Zázvůrek, jednatel společnosti SPED-IT, pro kterou zraněný řidič jezdí, už dříve uvedl, že Kučeru zachránil bezpečnostní pás a také to, že šlo o nový kamión.

Foto: Luca Zennaro, ČTK/AP

V janova plánují shodit torzo mostu nad rodinnými domy

Řidič měl i štěstí, že se mu asi včas odpojil návěs. Odhadovaná škoda na soupravě je zhruba 2,5 miliónu korun. Kučera, který u firmy pracuje osm let, vezl zboží na vykládku poblíž Janova.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamery zachytily okamžik pádu mostu v JanověVideo: AP

Podle řidiče byla před tunelem drobná nehoda, která zpomalila provoz. „A pak si jenom pamatuje, jak se to zhouplo, a propad dolů. Nic víc si už nepamatuje,“ uvedl již dříve Zázvůrek.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Zraněný řidič českého kamiónu Martin Kučera po převozu do Prahy.

Reklama

Související témata:

Související články

Z mostu v Itálii se zřítil i český kamión

Při zřícení mostu v italském Janově na dálnici A10 v úterý spadl i český kamión pražské firmy Sped-it. Řidič byl Čech, podle jednatele společnosti Jana Poláka...

Výběr článků

Načítám