Hlavní obsah

Dorazí silné bouřky, varovali meteorologové

• Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav varoval před silnými bouřkami, které se ve středu a ve čtvrtek mohou objevovat zejména na západě Čech. Mohou být doprovázeny i krupobitím a přívalovými srážkami. Vedle toho i nadále platí varování před vysokými teplotami a rizikem vzniku požárů. Po oba dny se mohou odpolední maxima šplhat ojediněle až k 38 stupňům Celsia.

Bouřky v Česku 8. srpna

 
Článek

„Ve středu i ve čtvrtek se v západní polovině Čech mohou ojediněle vyskytnout silné bouřky s přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 milimetrů a kroupami,” varovali meteorologové.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha meteorologů z 8. srpna 2018

Po oba dny bude vrcholit i příliv teplého vzduchu. „V odpoledních hodinách předpokládáme teploty nejčastěji mezi 31 až 35 stupni, v nižších polohách můžeme ojediněle naměřit ve středu až 37 stupňů, ve čtvrtek 32 až 36, v nižších polohách ojediněle až 38 stupňů Celsia,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) .

V pátek se začne ochlazovat, nicméně na Moravě a ve Slezsku budou teploty i nadále šplhat až k 33 stupňům.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výstraha meteorologů z 8. srpna 2018

Varování před velmi vysokými teplotami platí na celém území. Bouřky budou nejvíce hrozit v Ústeckém, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském a Středočeském kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám