Hlavní obsah

Silničáři o víkendu omezí opravy i údržbu dálnic

Právo, jn

Provoz na dálnicích nyní o víkendu opět notně zhoustne. V Brně se totiž koná motocyklová Grand Prix České republiky, na kterou se vydají desetitisíce návštěvníků. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se proto rozhodlo, že o tomto exponovaném víkendu omezí údržbu vybraných komunikací i jejich opravy.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Instalace vodorovného značení na dálnici D1. (ilustrační foto)

Článek

Opatření se konkrétně týká dálnic D1 (Praha–Brno), D2 (Brno–Břeclav–hranice se Slovenskem), D46 (Vyškov–Olomouc) a D52 (Rajhrad–Pohořelice).

„V zájmu zachování plynulosti provozu nebudou na nich v pátek, sobotu ani v neděli, vždy od osmi do jednadvaceti hodin, prováděny žádné práce údržby, jejichž zajištění vyžaduje snížení počtu jízdních pruhů. Současně nebudou prováděny žádné opravy, které snesou odklad,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Jak ovšem mluvčí upozornil, toto opatření se nevztahuje na dlouhodobé uzavírky. Nedotkne se například pěti současně modernizovaných úseků na dálnici D1 či rekonstrukce vozovky mezi 12. a 16. kilometrem ve směru na Brno. Řidiči tak o víkendu opět musejí počítat s dlouhými kolonami. Tím spíše, že v uzavírkách často dochází k nehodám.

„V neustálé pohotovosti budou po celý víkend odtahové služby, aby mohly v případě dopravní nehody ihned zasáhnout,“ ujišťuje Rýdl. Ten řidičům doporučuje, aby si před jízdou cestu dobře naplánovali. Podrobné informace o aktuální situaci na komunikacích, které spravuje ŘSD, jsou k dispozici na internetové adrese www.dopravniinfo.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám