Hlavní obsah

V břeclavském babyboxu našli odloženého chlapce

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclavský babybox v sobotu ráno poprvé zachránil život. Podle ošetřujícího lékaře se malý chlapec narodil ve stejný den časně ráno a váží 2 200 gramů a měří 46 centimetrů. Kromě lehkého podchlazení je zcela v pořádku.

Foto: Agel

Ilustrační foto

Článek

„Do babyboxu dítě vstoupilo v 7:27 minut, zcela nahé, zabalené v bílém prostěradle, s pupečníkem ošetřeným sponkou do vlasů,” sdělil zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess.

Chlapec dostal jméno Pavel po ošetřujícím lékaři, který měl v době jeho nalezení službu. „Pavel je jedenáctým letošním děťátkem z babyboxu, skóre kluci versus holky posunul na 74:99, kluci beznadějně prohrávají,” dodal Ludvík Hess.

Babybox je zařízení určené pro bezpečné odložení novorozence jako krajní řešení a pomoc matkám nebo rodičům v tíživé psychické nebo sociální situaci. Umožňuje anonymně odložit dítě, které vzápětí dostane veškerou zdravotní péči a sociální pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám