Hlavní obsah

Babiš po schůzce s Maláčovou: Ministerstvo práce je nejdůležitější a ona to může zvládnout

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v pondělí navečer sešel s kandidátkou ČSSD na post ministryně práce a sociálních věcí Janou Maláčovou. Ta by měla do úřadu nastoupit poté, co rezignoval Petr Krčál (ČSSD).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Andrej Babiš po jednání s kandidátkou na ministryni práce a sociálních věcí Janou Maláčovou.

Článek

Jednání se konalo v Hrzánském paláci nedaleko Pražského hradu. Maláčová se při příchodu i odchodu médiím vyhnula. Na otázky novinářů chce odpovídat až v úterý odpoledne, kdy se má v Lánech sejít s prezidentem Milošem Zemanem.

„Probrali jsme veškerou problematiku resortu MPSV, který považuji za nejdůležitější,” řekl po hodinové schůzce Babiš.

S Maláčovou mluvili například o čerpání evropských fondů, důchodech a důchodové reformě, sociálním bydlení či zálohovaném výživném.

„Za tu hodinu se nedá všechno domluvit. Řekli jsme si okruhy, o kterých chceme diskutovat. S paní ředitelkou budeme spolupracovat a komunikovat za jedním stolem,” prohlásil premiér. „Paní ředitelka tu problematiku zná a funkci může bez problému zvládnout,” dodal.

Babiš se už s Maláčovou v minulosti jednou setkal, když ještě neaspirovala na ministerskou funkci, ale působila jako šéfka odboru pro rodinnou politiku na ministerstvu práce. „Kontaktoval jsem ji z vlastní iniciativy, diskutovali jsme spolu koncept rodinné politiky. Strávil jsem s ní asi hodinu a měl jsem z ní dobrý pocit,” popsal Babiš.

Babiš: Zahraniční studium bude plus

Maláčová vystudovala podle životopisu poskytnutého médiím tiskovým odborem strany politickou ekonomii Evropy na London School of Economics and Political Science a politologii na Goethe Universität ve Frankfurtu nad Mohanem.

Mluví plynně německy a anglicky. Na ministerstvu práce působí již tři roky. „Pokud přijde na ministerstvo práce a sociálních věcí paní Maláčová, její studium v zahraničí bude určitě ve vládě plus,“ řekl Babiš minulý týden v úterý, kdy oznámil rezignaci dosavadní ministr Krčál. [celá zpráva] Ten z ministerského křesla odešel kvůli tomu, že se ukázalo, že opsal část své bakalářské práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám