Hlavní obsah

Radní Petřík na dva měsíce zmizel kvůli velkým starostem

– Olomouc • Aktualizováno
Právo, Petr Marek

Olomoucký radní za ČSSD Miroslav Petřík (48), který byl téměř dva měsíce nezvěstný, své záhadné zmizení zdůvodnil starostmi a zdravotními problémy. Své psychické problémy neunesl a jednal zkratkovitě. Právu to sdělil v pondělí sám Petřík.

Foto: Policie ČR

Miroslav Petřík

Článek

„Chtěl bych se omluvit všem, kterým můj odchod zapříčinil problémy a nepříjemnosti,“ uvedl Petřík a připustil, že důvody jeho jednání se mohou zdát nepochopitelné.

„Starosti spojené s aktuálním zdravotním stavem některých blízkých, s projevy vlastních zdravotních problémů a určitého vyhoření ve mně vyvolaly přesvědčení, že nezvládnu všechny záležitosti pracovní a rodinné vyřešit tak, jak bylo mé okolí zvyklé. Moje vlastní vnímání celkové situace tak bylo negativně vyhroceno a zvyšovalo psychický tlak, který vyústil ve zkratové chování,“ vysvětlil Petřík.

Petřík byl pohřešován od 6. května. Pátrání po něm policie odvolala 27. června s tím, že byl vypátrán, rodina byla o jeho nalezení informována, je v pořádku a nebyl proti němu spáchán žádný trestný čin. Podle některých informací měl být Petřík vypátrán v penzionu v Rakousku.

Již dříve policie uvedla, že byl spatřen 9. května ráno o čtvrt na osm v Brně, a to v Kobližné ulici. Kamery jej tam zaznamenaly při výběru peněz z bankomatu.

Přibližně hodinu a půl předtím podle informací Práva poslal z mobilu zprávy organizátorům konference o odpadech v Ostravě, na magistrát do Olomouce a do zdejší městské akciové společnosti Technické služby města Olomouce (TSO), kde zastával funkce ředitele a předsedy představenstva.

Přišel o místo

Psal v nich údajně o zdravotní indispozici a omlouval se za nepřítomnost.

Představenstvo TSO jej kvůli dlouhodobé nepřítomnosti v zaměstnání odvolalo z funkcí 11. června. Poté přišel i o místo na kandidátce ČSSD pro podzimní komunální volby. Jeho straničtí kolegové ho z ní stáhli. Původně se přitom předpokládalo, že matador olomoucké politické scény bude kandidovat do městského zastupitelstva ze čtvrtého místa.

Petřík působí dlouhá léta v politice. Dvě volební období byl náměstkem olomouckého primátora. Nejprve v letech 1994–1998 jako nezávislý kandidát za Stranu zelených, následně pak v letech 2002–2006 za ČSSD. Po komunálních volbách v roce 2014 se stal olomouckým zastupitelem a neuvolněným členem městské rady.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie pohřešuje člena ČSSD z Olomouce

Policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaném Miroslavu Petříkovi z Olomouce, který je ředitelem Technických služeb města Olomouce a místopředsedou krajského...

Výběr článků

Načítám