Hlavní obsah

Radní Petřík na dva měsíce zmizel kvůli velkým starostem

Právo, Petr Marek
Olomouc
Aktualizováno

Olomoucký radní za ČSSD Miroslav Petřík (48), který byl téměř dva měsíce nezvěstný, své záhadné zmizení zdůvodnil starostmi a zdravotními problémy. Své psychické problémy neunesl a jednal zkratkovitě. Právu to sdělil v pondělí sám Petřík.

Foto: Policie ČR

Miroslav Petřík

Článek

„Chtěl bych se omluvit všem, kterým můj odchod zapříčinil problémy a nepříjemnosti,“ uvedl Petřík a připustil, že důvody jeho jednání se mohou zdát nepochopitelné.

„Starosti spojené s aktuálním zdravotním stavem některých blízkých, s projevy vlastních zdravotních problémů a určitého vyhoření ve mně vyvolaly přesvědčení, že nezvládnu všechny záležitosti pracovní a rodinné vyřešit tak, jak bylo mé okolí zvyklé. Moje vlastní vnímání celkové situace tak bylo negativně vyhroceno a zvyšovalo psychický tlak, který vyústil ve zkratové chování,“ vysvětlil Petřík.

Petřík byl pohřešován od 6. května. Pátrání po něm policie odvolala 27. června s tím, že byl vypátrán, rodina byla o jeho nalezení informována, je v pořádku a nebyl proti němu spáchán žádný trestný čin. Podle některých informací měl být Petřík vypátrán v penzionu v Rakousku.

Již dříve policie uvedla, že byl spatřen 9. května ráno o čtvrt na osm v Brně, a to v Kobližné ulici. Kamery jej tam zaznamenaly při výběru peněz z bankomatu.

Přibližně hodinu a půl předtím podle informací Práva poslal z mobilu zprávy organizátorům konference o odpadech v Ostravě, na magistrát do Olomouce a do zdejší městské akciové společnosti Technické služby města Olomouce (TSO), kde zastával funkce ředitele a předsedy představenstva.

Přišel o místo

Psal v nich údajně o zdravotní indispozici a omlouval se za nepřítomnost.

Představenstvo TSO jej kvůli dlouhodobé nepřítomnosti v zaměstnání odvolalo z funkcí 11. června. Poté přišel i o místo na kandidátce ČSSD pro podzimní komunální volby. Jeho straničtí kolegové ho z ní stáhli. Původně se přitom předpokládalo, že matador olomoucké politické scény bude kandidovat do městského zastupitelstva ze čtvrtého místa.

Petřík působí dlouhá léta v politice. Dvě volební období byl náměstkem olomouckého primátora. Nejprve v letech 1994–1998 jako nezávislý kandidát za Stranu zelených, následně pak v letech 2002–2006 za ČSSD. Po komunálních volbách v roce 2014 se stal olomouckým zastupitelem a neuvolněným členem městské rady.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie pohřešuje člena ČSSD z Olomouce

Policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaném Miroslavu Petříkovi z Olomouce, který je ředitelem Technických služeb města Olomouce a místopředsedou krajského...

Výběr článků

Načítám