Hlavní obsah

Ukažte smlouvy, vyzval Středočeský kraj ústavy, v nichž zasahovala policie

Středočeský kraj v úterý vyzval 11 ústavů, v nichž minulý týden zasahovala policie, k předložení dodavatelských smluv. Policie má podezření na možnou manipulaci s veřejnými zakázkami.

Foto: Právo

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Článek

„Vedení všech jedenácti sociálních zařízení jsme již včera telefonicky a dnes písemně požádali prostřednictvím Odboru sociálních věcí o jejich součinnost s Policií České republiky i o předložení dodavatelských smluv ke kontrole,“ uvedl v úterý ředitel krajského úřadu Jiří Holub.

Prověřeny by měly být i vazby a vztahy se společnostmi, „které se objevují v souvislosti s kauzou podnikatele Tomáše Horáčka ve veřejném prostoru, tzn. společnosti První chráněná dílna s.r.o., BlueRise s.r.o., Active Vision SE či Medifine, a.s.,” uvedl krajský úřad.

Péče o klienty by neměla být narušena.

Proti spojování svého jména s podnikatelem Horáčkem se v pondělí ohradila hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). [celá zpráva]

Horáček je od konce června ve vazbě spolu s dalšími lidmi, které policie po zásahu v pražských nemocnicích viní ze zjednání výhody při zadávání veřejné zakázky, podplacení a přijetí úplatku. [celá zpráva]

Podezřelé zakázky mají souviset například s ostrahou objektů a dodávkami služeb.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám