Hlavní obsah

Předpověď: Déšť, přeháňky, sychravo

Počasí v České republice bude během následujícího týdne až do soboty ovlivňovat tlaková níže, která se nyní nachází nad Pobaltím, ale bude se postupně posouvat nad Polsko. Přinese k nám zataženou oblohu a déšť nebo přeháňky a teploty pod normálem. Nejbohatším dnem na srážky bude čtvrtek, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Teploty v nadcházejícím týdnu budou podprůměrné, až o šest stupňů pod normálem, odpovídat budou začátku května nebo chcete-li konci září,“ upozornila Honsová.

V pondělí bude oblačno až zataženo, během dne se místy (tedy na 60 procentech území) budou vyskytovat přeháňky. K večeru se oblačnost začne protrhávat, může být přechodně i polojasno. Teploty vystoupí nejvýše na 18 až 22 stupňů Celsia.

V úterý ráno se ochladí na 12 až 8 stupňů, odpolední maxima budou opět v rozmezí 18 až 22 stupňů Celsia. V Čechách bude polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami. Zato na Moravě a ve Slezsku bude oblačno až zataženo, odpoledne na většině území s deštěm nebo přeháňkami.

Ve středu ráno teploty klesnou opět na 12 až 8 stupňů, nejvyšší odpolední teploty se budou stále držet na 18 až 22 stupních Celsia. Zpočátku dne má být polojasno až oblačno a přeháňky se mají vyskytovat jen ojediněle. Během dne bude ale oblačnosti přibývat a déšť nebo přeháňky budou zkrápět většinu území republiky.

Ve čtvrtek bude pršet nejvíc. Bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami. V horských oblastech by se mělo jednat o srážky vydatné. Vlivem velké oblačnosti mírně vzrostou ranní nejnižší teploty, které se budou pohybovat mezi 15 až 11 stupni, odpoledne teploměry ukážou 20 až 24 stupňů Celsia. Foukat by měl ale čerstvý vítr, který bude pocitovou teplotu výrazně snižovat.

Pro vysvědčení v pláštěnce a deštníkem

V pátek půjdou žáci naposledy školy v oblačném až zataženém ránu, doprovázet je budou přeháňky a teploty mezi 15 až 11 stupni. Odpoledne se oblačnost začne protrhávat až na převážně polojasno s teplotami mezi 20 až 24 stupni Celsia.

Sobota bude ještě zachmuřená, celý den bude oblačno až zataženo s přeháňkami. Ranní minima klesnou na 15 až 11, odpolední maxima vystoupí na 20 až 24 stupňů Celsia.

„S prvním červencem by měl přijít střih, nasune se k nám tlaková výše se středem nad Velkou Británií, mimochodem v Londýně mají teď 30 stupňů,“ slibuje Honsová teplý začátek prázdnin. Teploty podle ní půjdou výrazně nahoru, od pondělí se maxima opět posunou až k 29 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám