Hlavní obsah

Česko v bouřkách potrápil spíš vítr než přívaly deště

Aktualizováno

Vlna bouřek, která ve čtvrtek zasáhla především východ Čech a Moravu, zaměstnala hasiče. Kvůli silnému větru měli desítky výjezdů k popadaným stromům. Na mnoha místech kvůli počasí nešel proud, v pátek ráno však už byly dodávky vesměs obnoveny. Fronta s sebou přinesla prudké ochlazení. Zatímco včera teploty stoupaly i nad 30 stupňů Celsia, v pátek by se měly dostat nejvýš na 20 stupňů.

Přechod srážekVideo: chmi.cz

 
Článek

Hasiči v Moravskoslezském kraji evidují 74 zásahů kvůli popadaným stromům a větvím, nejvíce jich měli na Ostravsku.

„Není hlášeno žádné zranění ani větší škody, snad s výjimkou poškozené kolárny u vlakového nádraží v Jistebníku,” uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Na kolárnu spadla lípa. „Hasiči museli lípu zajistit kurtnou (vázacím popruhem), pomalu ořezat a nakonec opatrně stáhnout z budovy na zem,” doplnil Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Lípa spadla na budovu kolárny u železničního nádraží v Jistebníku.

V Bílovci na Novojičínsku museli hasiči odstranit velký akát, který spadl na dráty elektrického vedení a přerušil dodávky proudu do okolních obcí. Pád dvou lip a jednoho javoru přerušil dodávky proudu do obce Vrchy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Odstraňování stromu ve Staré Vsi.

Na Vysočině vyjížděli hasiči kvůli bouřce asi ve dvaceti případech. Nejvíce zásahů měli na Žďársku. Foukal tam silný vítr, ovšem srážek napršely jen dva milimetry.

Kromě výjezdů kvůli větru hasiče ve čtvrtek zaměstnal i požár lesa u Bzence na Hodonínsku. Ve čtvrtek u něj zasahovalo přes 40 hasičských jednotek. [celá zpráva]

I v pátek dopoledne budou hasiči místo prolévat vodou a likvidovat skrytá ohniska.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár u BzenceVideo: Milan Vojtek, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám