Hlavní obsah

Příště tě zaúkoluje i hradní hajzlbába, varoval Kalousek Hamáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před snahou Hradu zasahovat kvůli osobě Miroslava Pocheho do personálního složení možného koaličního kabinetu ANO a ČSSD varoval v pondělí předsedu sociálních demokratů Jana Hamáčka šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Hamáčkovi v přátelském duchu připomněl, že v budoucnu by jej mohli chtít vedle hradního úředníka úkolovat i další.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Článek

„Zatím jsi na tom ještě relativně dobře, Honzo. Zatím Tě úkoluje ještě bývalý redaktor Haló novin v pozici mluvčího prezidenta,“ připomněl Hamáčkovi jedno z dřívějších působišť mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka.

Naznačil rovněž, že požadavky, jimž bude muset v případě vstupu do vlády opřené o komunisty čelit, mohou mít vzestupnou tendenci.

„Až budeš muset poslouchat hajzlbábu z Hradu a vrátného ze Strakovky, budeš tomu muset přizpůsobit i slovník,“ připomněl distingovanému šéfovi Lidového domu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Europoslanec za ČSSD a kandidát na ministra zahraničí Miroslav Poche.

ČSSD navrhuje Pocheho na post ministra zahraničí. Proti se staví prezident Miloš Zeman, který mu, především přes mluvčího Ovčáčka, vytýká údajné „protiizraelské a protiamerické postoje“ a neloajalitu vůči České republice.

Před sebedestrukcí ČSSD varoval stranu i šéf ODS Petr Fiala. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám