Hlavní obsah

Rusko není pro Českou republiku žádnou hrozbou, tvrdí Klaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Rusko není pro Česko hrozbou, prohlásil v nedělním diskusním pořadu televize Prima bývalý prezident Václav Klaus. Je přesvědčen, že na rozdíl od direktiv Evropské unie Českou republiku ničím neohrožuje v ničem jej neohrožuje. Souhlasí s americkým prezidentem Donaldem Trumpem, aby se země opět účastnila jednání nejvyspělejších ekonomik světa.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Pro nás byla hrozba Sovětský svaz, dnešní Rusko není žádná hrozba. Mě opravdu (ruský prezident Vladimir) Putin ničím neohrožuje," uvedl Klaus. Rusko na rozdíl od Bruselu neposílá do „našeho zákonodárství každý týden direktivy, které povinně musíme zavést, abychom byli dobrými a hodnými“.

„Nechávat Rusko mimo je dětinské a hloupé," řekl Klaus.

Exprezident Klaus zopakoval, že unie je svěrací kazajkou, která Evropany "přiškrcuje a nepřináší jim noc dobrého". Referendum o vystoupení z EU by Klausovi nevadilo. Někdejší premiér uvedl, že sice za ČR podával přihlášku do EU a podepsal vstup do tohoto společenství, ale v referendu o přistoupení hlasoval proti.

Informaci, že podle průzkumů jen třetina lidi podporuje členství v EU, pokládá Klaus za vítězství, že lidé mají oči otevřené a nenechají se totálně zmást propagandou. Nízká účast v eurovolbách pak podle Klause dokazuje, že Evropský parlament je "bezcenný a bezvýznamný".

Reklama

Výběr článků

Načítám