Hlavní obsah

Otravu jídlem v hradeckém bistru policie vyšetřuje jako ohrožování zdraví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policie vyšetřuje případ otráveného jídla v bistru v Hradci Králové jako podezření z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. „Na základě dosud zjištěných informací jsme v dané věci zahájili úkony trestního řízení,” uvedl ve středu odpoledne mluvčí policie Jan Čížkovský.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Občerstvení, kde se měli lidé přiotrávit jídlem.

Článek

Policie podle něj nadále na objasnění celé události úzce spolupracuje s hygieniky a hradeckou fakultní nemocnicí.

Lékaři fakultní nemocnice ošetřili 57 lidí, kteří se v minulých dnech přiotrávili jídlem z provozovny rychlého občerstvení v centru Hradce Králové. Většina z nich už je doma, nikdo nebyl v ohrožení života. Odpoledne v nemocnici zůstávalo šest osob. Podle zjištění nemocnice mohl být za otravou desítek převážně mladších lidí toxin, který produkuje zlatý stafylokok.

Podle hygieniků závadné jídlo pocházelo z bistra Maxim v ulici V Kopečku. Hygienici po upozornění nemocnice na značný příliv lidí s potížemi kamenný obchod s výdejem občerstvení z okénka na ulici v úterý odpoledne uzavřeli.

Firma, které bistro patří, rozeslala podle serveru iDnes prohlášení, v němž uvedla, že do uzavření vyšetřování hygieniky je těžké se k případu vyjadřovat. „Všechny varianty jsou otevřené. Chyba může být u nás, ale může být i u našeho dodavatele, úplně nelze vyloučit ani sabotáž. Paradoxní je, že na rozdíl od skoro všech ostatních my naše produkty připravujeme z čerstvého masa. Žádné jiné hygienické závady v naší provozovně nejsou,” uvedla firma.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám