Hlavní obsah

Hasiči Moravskoslezském kraji vyjížděli stokrát kvůli dešti

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Více než stovku zásahů museli absolvovat hasiči v neděli v Moravskoslezském kraji v souvislosti s bouřkami spojenými s přívalovými dešti. Problémy začaly už v pět hodin ráno a zasáhly zejména část území okresů Karviná, Frýdek-Místek a Nový Jičín.

Foto: HZS MSK

Hasiči likvidovali nánosy vody a bahna ve Větřkovicích na Opavsku.

Článek

Už s ranním svítáním hasiči vyjížděli do Větřkovic na Opavsku, kde voda zaplavila zahrady a silnice. „Už podruhé tady bláto z polí zaplavilo sportovní areál v centru obce. Poprvé ho - ještě v sobotu večer - kompletně uklidili sami místní občané, podruhé si už na pomoc přivolali hasiče,“ sdělil mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Hasiči ve Větřkovicích pomáhali hlavně oplachovat nánosy bahna z dlážděných povrhů a stavět hráz pytlů s pískem jako prevenci před dalším očekávaným deštěm. „Hráz z pytlů s pískem hasiči stavěli i na jiných místech kraje, například v Chotěbuzi,“ dodal mluvčí.

Od rána do odpoledne hasiči podnikli přes stovku výjezdů. „V drtivé většině případů se jednalo o čerpání vody ze zatopených domů, sklepů a komunikací, hasiči rovněž občas tlakovou vodou protlačili propustky u silnic, aby mohla voda samovolně odtékat.

Nejvíce zasaženým okresem bylo Karvinsko, kde jsme řešili 52 událostí, Frýdecko-Místecko s 25 událostmi a Novojičínsko s 19 událostmi,“ dodal Kozák.

Reklama

Výběr článků

Načítám