Hlavní obsah

Ve Zlíně volí nástupce Čuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve Zlíně začaly v pátek ve 14 hodin doplňovací volby do Senátu. Lidé vybírají nástupce Františka Čuby (SPO), který před časem rezignoval. Na výběr mají z devíti kandidátů. O uprázdněné místo se uchází devět lidí, osm mužů a jedna žena.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zlínský primátor Miroslav Adámek kandiduje za hnutí STAN, hnutí ANO vyslalo neurochirurga a krajského zastupitele Michala Filipa, další lékař, chirurg Radim Jünger kandiduje za ČSSD a jedinou ženou je krajská radní Michaela Blahová, kterou nominovali lidovci.

Zlínský zastupitel Radomír Rafaja kandiduje za KSČM, novinář Aleš Fuksa za Piráty. Kandidátem SPO je lékař Lubomír Nečas. Za Českou suverenitu kandiduje právní a ekonomický poradce a pedagog Karel Nedbálek a za hnutí SENÁTOR 21 daňový poradce Tomáš Goláň.

Foto: Jiří Růžička, Právo

František Čuba na archivním snímku z roku 2015

Čuba se v únoru vzdal mandátu. Zdůvodnil to tlakem, jemuž čelil kvůli dlouhodobé absenci na jednání horní komory. Jednání Senátu se zúčastnil naposledy 24. srpna roku 2016.

Čuba uvedl, že se rozhodl věnovat se rodině, dál chce pracovat i jako poradce prezidenta Miloše Zemana. [celá zpráva]

Nový senátor by měl dokončit mandát započatý Čubou, ten vyprší na podzim roku 2020.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám