Hlavní obsah

Na pražském letišti začíná platit zákaz kouření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Milovníci nikotinu mají na pražském letišti smůlu. Ve všech prostorách začíná platit zákaz kouření, ruší se také provoz kuřáckých koutků v tranzitním prostoru. Zákaz bude platit i pro uživatele elektronických cigaret. Pražské letiště se tak stane plně nekuřáckým.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kuřáci budou mít k dispozici už jen venkovní prostory, kde pro ně letiště připravilo 14 vyhrazených míst před vstupy do budov.

„Domníváme se, že počty nekuřáckých letišť se budou postupně zvyšovat, a chceme tak jít vstříc tomuto modernímu zdravému trendu,“ řekl šéf Letiště Praha Václav Řehoř.

Letiště si před tímto krokem vyhodnotilo provoz dosavadních provizorních kuřáckých prostor a rovněž narůstající počet stížností cestujících. K rozhodnutí vedl letiště také předpoklad budoucích investic na vybudování trvalých kuřáren splňujících veškeré legislativní nároky.

Vedení letiště se inspirovalo řadou míst, která nekuřácká pravidla zavedla už dříve. Nekuřácká už jsou například letiště ve Velké Británii či ve Španělsku, více než 600 letišť v USA nebo některá ruská letiště.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám