Hlavní obsah

Za nařčení policejního prezidenta z brutálního úniku informací exdetektiv potrestán nebude

• Aktualizováno
Právo, Radim Vaculík

Středočeský krajský soud v pondělí pravomocně zprostil obžaloby bývalého detektiva ÚOOZ Jiřího Komárka viněného za slova o „brutálním úniku informací” ze strany policejního prezidenta Tomáše Tuhého. proti verdiktu je možné podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý detektiv Jiří Komárek

Článek

Komárek původně dostal u soudu pro Prahu-západ loni v prosinci roční podmínku s dvouletou zkušební dobou za zneužití pravomoci.

Odvolací senát ale verdikt v plném rozsahu zrušil a rozhodl zcela opačně.

Podle odvolacího senátu se sice Komárek žalovaného jednání dopustil a porušil mlčenlivost a nestrannost, jednal však ve veřejném zájmu, a nikoliv kvůli osobnímu prospěchu.

Soud by prý celou věc řešil v kázeňském řízení. To ale v případě Komárka nejde, neboť už předloni od policie odešel.

Komárek opustil jednací síň viditelně dojatý.

Tuhý je verdiktem překvapen, nicméně do obdržení písemného znění rozsudku nebude věc dále komentovat, uvedl v reakci mluvčí policejního prezidia Josef Bocán.

Brutální únik informací

Komárek v červnu 2016 v České televizi na adresu policejního prezidenta prohlásil, že je „osobou podezřelou z brutálního úniku informací v rámci objasňování hospodářské trestné činnosti ve stamiliónových částkách“. Komárek to prohlásil v době, kdy probíhala policejní reorganizace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý u soudu, který řeší případ bývalého detektiva Jiřího Komárka. Ten obvinil Tuhého z brutálního úniku informací.

Konkrétně poté, kdy bylo rozhodnuto o sloučení Útvaru pro odhalovaní organizovaného zločinu (ÚOOZ) a Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) v Národní centrálu proti organizovanému zločinu (NCOZ).

Podle Tuhého měl vyřčený výrok za cíl znedůvěryhodnit jeho osobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám