Hlavní obsah

V uzavírkách na D1 čekají na řidiče radary

Novinky, jas

Dodržování maximální povolené rychlosti v uzavírkách na opravované dálnici D1 opět kontrolují radary úsekového měření. Zatím je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nasadilo mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou. Kamery v budoucnu budou na čtyřech z pěti momentálně opravovaných úseků nejstarší tuzemské dálnice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě zmíněného úseku mezi sjezdy 146 a 153 budou kamery hlídat i část dálnice u Ostředku a Šternova (exit 34 až 41), úsek mezi Hořicemi a Koberovicemi (exit 75 až 81) a rovněž modernizovanou část dálnice u Jihlavy (exit 112 až 119). Tam však bude instalace kamer záviset na jejich pořízení ze strany Jihlavy.

„Většina slušných řidičů v omezeních nehazarduje, jede povolenou osmdesátikilometrovou rychlostí a modernizovaným úsekem projede bez problémů. Tu hrstku pirátů silnic, která ale způsobuje tragické nehody a dopravní komplikace, musíme spolu s policií a příslušnou obcí řešící přestupky umravňovat,“ tvrdí o úsekovém měření ministr dopravy v demisi Dan Ťok (ANO).

Foto: Mapy.cz

Loni bylo nasazeno měření v opravovaném úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 80 kilometrů v hodině, mezi Souticemi a Psáři. Policie tam zaznamenala skoro padesát tisíc přestupků. Vzhledem k intenzitě dopravy se však přestupku dopustilo pouze 1,2 procenta řidičů.

„Nehody ve zúžení způsobují nejvíce řidiči, kteří nezvládnou rychlou jízdu, narazí do dočasných svodidel a zablokují tím provoz v úseku i na několik hodin,” připomněl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch.

Reklama

Výběr článků

Načítám