Hlavní obsah

Praha odvrátila letní dopravní peklo v centru, Vinohradskou letos nerozkopou

Praha

Kompletní oprava Vinohradské ulice, která měla začít v květnu, bude odložena. Hlavní město rozhodlo, že vzhledem ke kumulaci oprav a souvisejících uzavírek v metropoli, dojde pouze k opravě tramvajových kolejí v úseku mezi Florou a Želivského. Od celkové rekonstrukce město ustoupilo kvůli riziku dalšího dopravního kolapsu.

Foto: IPR Praha

Vizualizace opravené podoby Vinohradské u Olšanských hřbitovů

Článek

Původně měla proběhnout kompletní rekonstrukce Vinohradské v úseku od Škrétovy ulice po křižovatku Želivského. Rozdělena měla být na dva úseky v délce 1900 a 600 metrů. Nakonec se město rozhodlo přistoupit pouze k dílčí výměně kolejnic.

„První fáze v dolní části Vinohradské nebude letos, a to minimálně po dobu uzavírky Husitské. Uskuteční se fáze v horní části mezi Florou a Želivského,” citovala ČTK náměstka primátorky pro dopravu Petra Dolínka (ČSSD). Husitská má být uzavřena do 5. prosince.

Foto: Mapy.cz

V horní části Vinohradské jsou podle Dolínka vždy dva jízdní pruhy. Nikde ale neslouží oba naráz jako průjezdné, ale jeden například jako odbočovací. „Díky tomu tam může být zřízeno staveniště a zároveň zachováme v obou směrech provoz pro automobily, což je pro nás klíčové,” řekl.

Rozkopané léto

Prahu čekají v následujících měsících další uzavírky, které budou potenciálně znamenat další dopravní komplikace. K již probíhajícím opravám v Husitské a Libušské ulici se přidají opravy na magistrále ve Wilsonově u křižovatky u Bulhara.

Opravovat se začne rovněž Kamýcká ulice, silničáři se objeví též na Strakonické a na mostu Závodu míru na Zbraslavi. Po letních prázdninách se v září bude opravovat vozovka mezi Chotkovou ulicí a Jelení. Tramvajové koleje se budou opravovat na náměstí Kinských či ve Vítězné ulici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám