Hlavní obsah

Kalousek si nebral servítky: Prezident by měl ňoumovi Babišovi pověření jednáním o vládě vzít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér, který ani půl roku po volbách není s to sestavit vládu s důvěrou Sněmovny, by měl vrátit prezidentovi pověření k jednání. Podle šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska by zároveň prezident měl pověřit někoho jiného a takovémuto „ňoumovi” pověření vzít.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek.

Článek

„Premiér ani půl roku po volbách neumí prezidentovi říct, jak chce zajistit důvěru Poslanecké sněmovny pro svou vládu. Slušný politik by v takové situaci pověření vrátil,“ uvedl v pondělí na Twitteru Kalousek, aniž by kohokoli jmenoval.

„A slušný prezident by takovému ňoumovi pověření vzal a pověřil by někoho jiného,“ dodal ve zjevné narážce na ministerského předsedu Andreje Babiše, s nímž vede politické šarvátky od nepaměti.

Redakce požádala Babiše o vyjádření, zatím neodpověděl.

Premiér v demisi Babiš se pokouší sestavit kabinet již několik měsíců. Poté, co zkrachovala jednání s ČSSD, hodlá vyčkat, s čím přijde prezident Miloš Zeman. Kalousek již minulý týden přičetl fiasko se vznikem nové vlády Babišově neschopnosti. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám