Hlavní obsah

Na posudek o Janouškově zdravotním stavu dostane nemocnice více času

Pražský městský soud vyhověl Fakultní nemocnici v Olomouci, která požádala o prodloužení lhůty na vypracování posudku zdravotního stavu lobbisty Romana Janouška. Namísto konce února má zdravotnické zařízení čas do konce dubna, uvedla mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Podnikatel Roman Janoušek

Článek

Janoušek žádá o odpuštění zbytku trestu odnětí svobody. Poukazuje právě na špatný zdravotní stav, kvůli kterému mu justice výkon trestu v minulosti přerušila.

„Předseda senátu na žádost příslušného znaleckého ústavu prodloužil lhůtu k dodání vypracovaného posudku k zdravotnímu stavu odsouzeného do 20. 4.,” uvedla Puci bez dalších podrobností.

Lobbista v roce 2012 úmyslně srazil autem ženu v pražské Michli. Původně čelil obžalobě z pokusu o vraždu, nakonec dostal 4,5 roku za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014. V brněnské věznici zůstal do března 2016, poté byl dočasně propuštěn na svobodu. Brněnský krajský soud loni v listopadu zamítl Janouškovu další žádost o přerušení trestu. Zároveň ale uvedl, že zdravotní prognóza nepředpokládá zlepšení a Janoušek by měl situaci řešit žádostí o upuštění od zbytku trestu.

Janoušek se v určeném termínu do věznice nevrátil. Jeho advokát podal v Praze žádost o odpuštění zbylého trestu, pražský soud ale celý spis následně zaslal do Brna. Brno trvalo na tom, že o žádosti by měl rozhodnout ten soud, který Janouškův případ řešil jako první, tedy Městský soud v Praze. Nejvyšší soud mu dal za pravdu. Žádost tak bude projednávat soudce Tomáš Kubovec.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám