Hlavní obsah

Neoslovujte tady kolegy „kluci”, sjela Babiše poslankyně Adamová

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se na čtvrtečních interpelacích pustila do premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), který označil poslance Pirátů za „kluky”.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Markéta Pekarová Adamová

Článek

Babiš byl v rámci interpelací dotazován nejprve lídrem Pirátů Ivanem Bartošem a následně i jeho stranickým kolegou Jakubem Michálkem, jehož již dříve označil za „nového Kalouska”.

Babiš se v odpovědi na dotazy Pirátů na kauzu kolem šéfa GIBS Michala Murína pokoušel oba poslance poučovat, které články si mají přečíst namísto toho, aby jej obtěžovali svými interpelacemi.

„Nastudujte si to, pane kolego,” opáčil Bartošovi. Při odpovědi na Michálkovu interpelaci se k tématu ještě vrátil a s odkazem na to, že materiálů, které mají dokládat jeho argumenty, je mnoho. „Tak si to nastudujte, kluci. Mam toho kila, těch materiálů,” dodal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

K „familiérnímu” oslovení se Babiš vrátil ještě jednou. Michálkovi i Pirátům vzkázal, že když chtějí být v opozici, ANO to za ně „odmaká”. „Jste řekli, že budete v opozici, že budete stále kritizovat, tak my to za vás odmakáme, kluci,” pravil výsměšně premiér.

Poslankyně Adamová Babiše vyzvala, aby přestal poslance oslovovat „kluci”. „Doufám, že se nedočkám toho, že tu budu oslovena holka,” dodala s tím, že takové způsoby do Sněmovny nepatří.

„Zkuste mít jiný program než Babiš a Čapí hnízdo. Máte vůbec nějaký program? Strašná smůla, že jste se dostali do Sněmovny,” odbyl premiér poslankyni a její dotaz, jak vnímá střet zájmů.

Reklama

Výběr článků

Načítám