Hlavní obsah

Nikdy jsem nespolupracoval, neprohrál jsem a budu se soudit celý život, řekl Babiš

Novinky, zpe
Praha

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) trvá na tom, že byl ve svazcích komunistické StB veden neoprávněně i přes to, že Krajský soud v Bratislavě rozhodl definitivně o opaku. Babiš však tvrdí, že neprohrál a že se bude soudit dál.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Premiér Andrej Babiš

Článek

„Moji právníci říkají, že budou žalovat ministerstvo vnitra, sisku (Slovenská informační služba SIS – pozn. red.) a možná půjdeme na Evropský dvůr pro lidská práva. Tak neříkejte, že jsem definitivně prohrál. Neprohrál jsem, budu se soudit celý život,“ prohlásil Babiš emotivně.

„Napište, že je to jenom důsledek rozhodnutí Ústavního soudu a že se budeme soudit dál. Nikdy jsem nic nepodepsal a nikdy jsem nespolupracoval,“ řekl Novinkám Babiš.

„Ústavní soud to rozhodl velice podivně, budeme se soudit dál. Pravda je na mojí straně,“ tvrdí Babiš.

Bratislavský krajský soud v obnoveném líčení zamítl Babišovu žalobu, že je neoprávněně veden v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB jako agent. Soud tak učinil v souladu s loňským verdiktem ústavního soudu, který mu případ vrátil k opětovnému projednání kromě jiného z důvodu, že žalovanou stranou ve sporu neměl být slovenský Ústav paměti národa (ÚPN). ÚPN verdikt, vůči kterému se nelze odvolat, uvítal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám