Hlavní obsah

Zeman byl v nemocnici na zákroku v ústech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý podstoupil drobný zákrok v ústní dutině. Zprávu, kterou přinesl ve čtvrtek server Aktuálně.cz, Novinkám potvrdil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček a zákrok ve večer odvysílaném rozhovoru na TV Barrandov zmínil i sám Zeman.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman uvedl, že mu v úterý řezali vnitřní stranu ústní dutiny. „Byl to takový malý absces,” dodal s tím, že ho rána ještě pořád trochu bolí.

Mluvčí Ovčáček uvedl, že šlo o malý zákrok, který by prezidenta neměl omezovat. „Žádná hospitalizace a dlouhodobá léčba není potřeba,” napsal Novinkám Jiří Ovčáček. Upozornil při tom právě na natáčení prezidentské debaty v Lánech.

Nemocnice informaci o zákroku nechtěla komentovat s tím, že se ke stavu pacientů nevyjadřuje.

Kolem Zemanova zdraví kolují nejrůznější spekulace kvůli tomu, že v posledním roce viditelně zhubl, při chůzi používá hůlku a do schodů sílu paží své ochranky.

Zeman přiznává neuropatii nervů dolních končetin a lékaři mu prý rovněž diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu. Donedávna prezident přiznával, že trpí cukrovkou, o níž však loni v listopadu prohlásil, že mu „v sobotu odešla”.

Podle nedávného vyjádření šéfa jeho lékařského konzilia Martina Holcáta se Miloš Zeman cítí velmi dobře a je v dobré kondici. Novináři tehdy ale nedostali prostor na dotazy.

Záznam: Briefing lékařského konzilia prezidenta Zemana Video: Novinky

Zeman se uchází o další pětiletý mandát v prezidentském úřadě. První kolo volby vyhrál se ziskem 38,6 procenta hlasů, jeho vyzyvatel Jiří Drahoš získal 26,6 procenta hlasů.

Rozhodující druhé kolo prezidentských voleb se koná příští týden 26. a 27. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám